spot_img

Un tânăr din Frumosu a ajuns la spital după un accident de muncă petrecut în pădure

Un tânăr din Frumosu a ajuns la spital după un accident de muncă petrecut în pădure.

Personalul de serviciu de la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizat de către personalul medical din cadrul U.P.U. a Spitalului Câmpulung Moldovenesc, despre faptul că la unitatea spitalicească a fost adus cu ambulanța un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Frumosu, care a suferit un accident de muncă.

Polițiștii au stabilit că bărbatul este angajat din luna februarie 2021 la o firmă din comuna Slatina, cu punctul de lucru în comuna Pojorâta, sat Valea Putnei.

Luni dimineață, în jurul orei 07.00, tânărul împreună cu doi colegi de serviciu s-au deplasat în Cantonul 12 Tiniș – U.A. 123 – U.P. 2 Giumalău din comuna Pojorâta, sat Valea Putnei, pentru a identifica masă lemnoasă rămasă pe picior, în vederea exploatării.

Ajunși la fața locului, tânărul a tăiat cu drujba un brad, ce era rupt la circa 5,5 metri de sol, din cauza intemperiilor, moment în care, din neatenție și a solului acoperit cu zăpadă, a fost lovit de un buștean în cădere.

Victima a fost transportată de către un coleg cu un vehicul tip TAF până în sediul punctului de lucru din Valea Putnei, iar ulterior un alt coleg l-a transportat pe tânăr la domiciliu.

După ce a ajuns acasă, persoana vătămată a început să se simtă tot mai rău, acuzând dureri în zona bazinului, motiv pentru care a apelat S.N.U.A.U. 112 și a solicitat un echipaj de ambulanță, în vederea transportării la spital.

Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticat cu „fractură de bazin”. Acesta urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Acesta le-a declarat polițiștilor că el singur a tăiat copacul cu drujba, nu a fost atent și s-a accidentat, iar în momentul producerii evenimentului nu purta echipament de protecție, respectiv cască de protecție și burtieră.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: ”vătămare corporală din culpă”, ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” .

În cauză urmează a fi informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite