Medicii de la Iași au reușit să replanteze piciorul adolescentului lovit de tren la Vatra Dornei

Medicii de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Iași au reușit să replanteze piciorul băiatului lovit de tren la Vatra Dornei.

Intervenția a durat 13 de ore, medicii au intrat în sala de operație marți după-amiază la ora 14 și au ieșit miercuri dimineață la 3 dimineața.

„Intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteză gamba stângă – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga – echipa de Chirurgie Plastică și microchirurgie reconstructivă, splenectomie de necesitate – echipa de Chirurgie Pediatrică și susținerea funcțiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitală – echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU și purtător de cuvânt al unității medicale, pentru Ziarul de Iași.

Adolescentul este internat în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă a unității medicale, sub supraveghere continuă de specialitate. Acesta a ajuns marți la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, după ce a fost transferat cu un elicopter SMURD de la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Băiatul a ajuns la Iași în stare gravă, cu amputație traumatică gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc traumatic, șoc hemoragic, în urma unui accident feroviar.

Marți dimineață, adolescentul în vârstă de 15 ani a fost lovit de un tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: