Medicii ieșeni au fost nevoiți să amputeze gamba replantată adolescentului din Vatra Dornei, lovit de tren

AcasăLocaleVatra DorneiMedicii ieșeni au fost nevoiți să amputeze gamba replantată adolescentului din Vatra...

Up date: Gamba adolescentului nu a fost amputată, dar a fost efectuată o excizie parțială.

Coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi, din cadrul Spitalului pentru Copii, medicul chirurg, Sidonia Susanu, a precizat pentru radioiasi.ro că de la mijlocul săptămânii viitoare băiatul va putea fi externat.

 ”Copilul se află internat din momentul accidentului. În momentul admiterii în spitalul nostru  există  o  informație falsă  care este,  în mod eronat,  diseminată în presă, nu a fost amputată gamba copilului. A avut într-adevăr o excizie parțială  a  extremității piciorului dar menține în continuare  gamba și cel mai probabil  miercuri  va  fi  externat  în  stare  foarte  bună.  Vindecarea  tibiei  va  lua  un  timp  mai  lung  decât  pentru  o  fractură  anormală,  dar probabil într-un decurs de 6-8 luni  se va  obține  consolidarea coloanei osoase, după care va putea începe încărcarea osamentului afectat”, a declarat Sidonia Susanu penntru radioiasi.ro.

Știre inițială:

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași au fost nevoiți să-i amputeze gamba replantată adolescentului de 15 ani, din Vatra Dornei, rănit la jumătatea lunii ianuarie, în urma unui accident feroviar.

„Copilul se află în continuare în cadrul Secţiei de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă. Gamba stângă replantată nu a rămas viabilă după replantare, în ciuda intervenţiilor chirurgicale şi a terapiei suportive. Acest lucru s-a întâmplat din cauza particularităţilor mecanismului de producere, politrauma prin accident feroviar, cu amputație prin strivire la nivelul gambei stângi”, a declarat doctorul Tamara Roșu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, pentru ziaruldeiasi.ro.

Accidentul feroviar a avut loc în dimineața zilei de 17 ianuarie, când adolescentul în vârstă de 15 ani a fost lovit de tren, în zona Gării Vatra Dornei Băi.

Minorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde a fost stabilizat. Ulterior, acesta a fost transferat cu un elicopter la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Băiatul a ajuns la Iași în stare gravă, cu amputație traumatică gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc traumatic, șoc hemoragic.

Acesta a intrat imediat în sala de operație, unde după o intervenție de 13 ore, medicii ieșeni au reușit să replanteze gamba piciorului. Din nefericire, gamba stângă replantată nu a rămas viabilă după replantare, în ciuda intervențiilor chirurgicale seriale.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite