Cod portocaliu de averse torențiale pentru județul Suceava

AcasăLocaleSuceavaCod portocaliu de averse torențiale pentru județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, o avertizare meteo cod portocaliu de averse torențiale pentru mai multe județe din țară, printre care și Suceava.

Avertizarea este valabilă în intervalul 11 iunie, ora 12.00 – 11 iunie, ora 21.00.

În județele Suceava, Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău vor fi averse torențiale.

Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Totodată, meteorologii au emis pentru județul Suceava și mai multe coduri galbene de instabilitate atmosferică acceentuată.

Primul cod este valabil în perioada 11 iunie, ora 11.00 – 11 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Al doilea cod este valabil în intervalul 11 iunie, ora 23.00 – 12 iunie, ora 06.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite